Jdi na obsah Jdi na menu

Naše vlastní schránky

8. 12. 2011

 

Řícmanická sportovní cache
N 49° 15.??? E 016° 41.???
Obtížnost 2
Terén 2
 
Naše ne tolik náročná cache (vhodná klidně i pro rodinné vycházky, začátečníky, nebo turisty) vás zavede do obce Řícmanice SV od města Brna. Dostanete se do sportovního areálu SK Řícmanice u silnice od Bílovic na Kanice a Ochoz u Brna. Nalezneme zde tenisové kurty a fotbalové hřiště. Celý areál je situován cca 150m od středu obce. Přes léto je zde v provozu koupaliště se zázemím (dětský koutek, občerstvení), je zde tedy vysoké procento zamudlení. Mimo sezonu je zde však docela klid.
Sport, hlavně fotbal, má v Řícmanicích hlubokou minulost, klub SK Řícmanice existuje již od roku 1932, v době vzniku klubu však bylo fotbalové hřiště v jiné lokalitě a se skromnějším zázemím.
V dnešní době využívají hřiště tři mužstva SK Řícmanice – mladší přípravka, mladší žáci a muži. Kromě fotbalistů však hřiště využívají i jiné organizace, místní Sbor dobrovolných hasičů zde občas pořádá své soutěže v požárním sportu, nejméně jednou ročně je zde dětský den a v minulosti se zde hrál i lacross.
Taktéž tenisové kurty jsou hodně využívány nejen místními občany, ale i chataři, nebo náhodnými sportuchtivci. I v tenise se v sezoně v Řícmanicích pořádá množství turnajů, kde měří síly amatérští borci v bílém sportu.
Po případném nalezení schránky se můžete občerstvit v místní restauraci, která nabízí tradiční českou kuchyni a jiné speciality.
Souřadnice vás zavede na místo, kde naleznete schránku velikosti small, prosím vracejte ji PŘESNĚ tam odkud jste ji vzali a maskujte ji zase tak, abyste nekazili radost ze hry ostatním hráčům.
 
Unsere leichtere cache (geignet fůr Spaziergaenge Famillien mit Kindern, Beginner oder Touristen) fůhren Sie ins Dorf Ritzmanitz ein. Das Dorf Ritzmanitz liegt Nordosten von Brno. Sie sind in der Sportkomplex SK Řícmanice die Straße von der Bílovice Kanice und Ochoz in Brno. Sie findet hier Tennisplätze und Fussballplatz. Gesamte Sportkomplex liegt circa 150 m von der Mitte dem Dorfes. Im Sommer ist Schwimmbad mit anderem Atraktionen fůr Kinder (Kinderspielplatz, Erfrůhschungen) Nebensaison ist nicht ganz ruhig.
Sport, insbesondere Fußball, hat eine tiefe Geschichte Řícmanice, SK Řícmanice Verein seit 1932 gegeben hat, die zum Zeitpunkt des Vereins, war jedoch ein Fußballfeld in einem anderen Ort und mit bescheidenen Einrichtungen. Heutzutage ist die Verwendung von drei Teams Řícmanice - prep jünger, jüngere Schüler und Männern. Neben Fußballplatz, sondern auch von anderen Organisationen genutzt werden lokale Freiwillige Feuerwehr gelegentlich ihre Konkurrenz in Brand Sport statt mindestens einmal im Jahr ist Tag der Kinder hier in der Vergangenheit und spielte Lacrosse.
Auch Tennisplätze sind nicht viel von Bürgern als auch Einheimische, oder zufällig Leuten, was Sport lieben verwendet. Auch im Tennis in der Saison in Ritzmantiz organisiert Reihe von Turnieren, die die Kräfte Hobbysportler Maßnahmen in einem weißen Sport.
Nach dem Auffinden einer Box können Sie erfrischen in einem lokalen Restaurant serviert traditionelle tschechische Küche und andere Spezialitäten.
Die Koordinaten führen Sie zu einem Ort, wo Sie Mailbox-Größe klein kann, kehren Sie bitte Ihre dort, wo genau Sie nahm es und Tarnung wieder so, dass man nicht verderben die Freude am Spiel mit anderen Spielern.
 
Obec Řícmanice
N 49° 15.??? E 016° 41.???
Obtížnost 3
Terén 1,5
 
Po uspechu se „Sportovni cache“ jsme pro Vas nachystali jednoduchou multicache, při jejimz hledani jednak nebudete muset daleko chodit, ani nikde slozite splhat, verime, ze se Vam však bude libit, hlavne jeji zaver.
Uvodni souradnice Vas zavedou k Obecnimu uradu Ricmanic, kde je tako materska skolka, telocvicna a knihovna.

Cesta za keskou obnasi:

OU Ricmanice – stage 1
N 49° 15.407 E 016° 41.502

Stojíte celem k budove uradu (na chodniku, nebo protejsim chodniku), na silnici nestujte, obcas i tudy něco projede…
Spocitejte schody vedouci z chodniku k budove, jejich počet udava cislo do vzorce A
Spocitejte okna na celni strane budovy,pocitejte i okno nad vchodem, (ne stresni okna!), jejich počet je B

Kriz na navsi – stage 2
N 49° 15.476 E 016° 41.598

Souradnice Vas dovedou na naves ke krizi, který sem byl instalovan a vysvecen v roce 2010. Na jeho podstavci je uryvek z Bible.
Pocet radku textu na podstavci, vcetne radku s oznacenim zalmu, ze ktereho citat je, Vam uda cislo do vzorce C
Najdete druhé slovo, ve druhem radku tohoto textu shora, počet pismen tohoto slova nahradi D ve vzorci.

Pomnik obetem z II.sv.války – stage 3
N 49° 15.511 E 016° 41.599

Téměř na dohled krize u ktereho budete stat, je kamenny pomnik, na jehož vrcholu sedi sokol. Ten se bude divat na to, jak pocitate, kolik jmen CELKEM je na pomniku vytepanych. Jejich počet dosadte za E.

Pro kontrolu uvadime, ze soucet ABCDE by mel dat cislo 65.
Pokud ano,dosadte,spoctete a hura na finale!

Finalni souradnice
N 49° 15.??? E 016° 42.???

Finalni schrankou je mensi mikrocache, za kterou se vydate napric obci, abyste si ji prohledli. Kdybychom napovedeli jak vypada, uz by to ztratilo efekt. Upozrornujeme jen, ze v miste kde se nachazi, je dosti velky mudloprovoz, takze obezretnost je na miste. Není však třeba nikde splhat ani vyvijet nasili.
Vzorec pro souradnice je nasledny:
N 49° 15.??? A + B + C + 456 = ???
E 016° 42.??? D * E + 44 = ???

!!V KESI NENI TUZKA Z PROSTOROVYCH DUVODU. SCHRANKU PROSIM VRACEJTE PRESNE TAM,ODKUD JSTE JI VZALI ABYSTE NEKAZILI DALSIM RADOST ZE HRY. BUDTE OBEZRETNI,SKRYS JE V MISTE,KDE JE STALE MUDLOPOHYB!!

Neco o obci Ricmanice

(CZ): Tato obec lezi v puvabnem udolí potoka Casnyre severne od Brna odborne nazvanem Ricmanicko-kanicky prolom. Dolina ktera je ohranicena Babickou plosinou na severni strane od vesnice a Bilovickym hrbetem na jihu cita asi 280 m.n.m.
Ackoliv v katastru Ricmanic nebyl zatim ucinen zadny archeologicky nalez vzdalenejsi vykopavky v sousednich obcich vypovidaji o bohatem zivote ktery zde zapocal jiz clověk neandrtálsky. Po nem po okolni krajine putovali jiz lide dnesniho typu - paleolitictí lovci sobu a koni kterí nachazeli zazemí v okolnich jeskynich Moravskeho krasu.

(DE): Diese Dorf liegt in einem malerischen Tal nordlich von Brůnn Strom Casnyre fachmannisch genannte Ricmaniko Kanicky Pause. Das Tal, das Grossmutter-Plattform beschrankt ist auf der Nordseite des Dorfes und den Sudgrat Bilovickym ITY von ca 280 m obwohl das Land noch nich Ritzmanitz worden war keine archaologischen Grabungen bei der Suche nach fernen benachberten Gemeinden zeigen ein reiches Leben hier, die frůher Neandertaler begann. Nadem ihm im ganzen Land haben bereits die heutigen Art von Menschen reisten – Alsteinzeit Jager und Rentier Reitanlagen, die in nahe gelegen Hohlen gefunden.

(CZ): Po skoncení doby ledove se lide v okoli obce objevovali stale casteji.
Je typicke ze o samotnem vzniku obce neexistuji zadne zpravy. Nezname ani rok jejiho zalozeni ani nazev kterym se mohla pysnit pred timto pojmenovanim. Poprve se vsak o Rícmanicich docteme v pisemne zmince z roku 1210 kdy se listina zminuje o Zdislavu z Rícmanic jemuz jakozto vladykovi patrila obec se svymi polnostmi loukami a lesy. Vladykuv dvur se mohl nachazet na miste dnesnich domu cp.1 a 2 na dnesni navsi.

(DE): Am Ende der Eiszeit, erscheinen Menschen in der Nahe des Dorfes mit zunemehnder Frequenz. Es ist typisdh fur die Existenz des Dorfes gibt es keine Neuigkeiten. Wir wissen nich, das Jahr ihrer Grundung oder der Namen, den vor dieser Bezeichnung růhmen konnte. Zum ersten Mal, aber lesen wir etwa in Ritzmanitz schriftliche Erwahnun im Jahre 1210, wen die Urkunde erwahnt Ritzmanitz Zdislava von denen im Besitz der Gemeinde als Thain mit seinen Wisen und Waldern.



(CZ) Nekdy v polovine 14. stoleti se obec Ricmanice stala majetkem panu z Lichtenburka kteri nechali vybudovat hrad Ronov o nemz neni znamo mnoho podrobnosti zachoval se vsak nazev lokality pobliz babicke zeleznicni stanice. V 15. stoleti pak obec spada do spravy panu z Noveho Hradu na kterem sidlili napr. Cernohorsti z Boskovic. Koncem 16. stoleti preslo panstvi Noveho Hradu snatkem dcer panu z Boskovic na rod Lichtenstejnu kterí prenesli hlavni cetrum sve spravy do Pozoric. Lichtenstejni spravovali Ricmanice az do poloviny 19.stoleti a sve pozemky zde obhospodarovali do doby tzv. Prvni republiky.
Ricmanice mely predevsim zemedelsky raz s polnostmi a pastvinami. Krome obili se nekdy v 18. stoleti pestovaly take len a konopi (to lze u nekterych mistnich mladezniku najit i dnes, avsak k jinym ucelum, nez u nasich predku), dalsim typickym znakem zde bylo ovocnarstvi. Koncem 19. stoleti zde zilo 431 obyvatel prevazne ceske narodnosti a katolickeho vyznani. Postupne pak pocet usedlych obcanu vzrostl az na dnesnich vice nez 700 lidi.
Mezi valkami se obec stavala vyznamnym turistickym cilem brnenskych vyletniku. Po druhe svetove valce si zde mnozi lide postavili sve chaty. Proto je take typickou stavbou Ricmanic koupaliste ktere bylo postaveno na pocatku 30.let a v 70.letech bylo prestaveno. Za „Prvni republiky“ se pobliz dnesniho koupaliste nachazelo u Jana Sevcika take soukrome koupaliste pro bohatsi klientelu.
Skola v obci existovala od prelomu 18.a 19.stoleti. V roce 1904 byla postavena skolni budova ktera slouzila do roku 1980. Nyni v teto budove najdeme materskou skolu, obecni urad a telocvicnu TJ Sokol.
Na cp.35 se v Ricmanicich nachazi hostinec ktery svoji funkci plni od poloviny 19.stoleti ackoliv nynejsi budova je jiz z pocatku 20.stoleti. Hostinec tvori velke kulturni vyziti mistnich obcanu, kteří jej hojne a radi navstevuji. Obchod ze zacatku 20.stoleti existoval na cp.25 a dnes na navsi naleznete obecni prodejnu potravin v budove postavene roku 1990. Tesne nad obci avsak nikoliv v jejím katastru lezi arboretum jehlicnatych drevin jehoz zaklady byly polozeny v letech 1928-39. Pobliz se take nachazi stara poutni stezka od Brna na poutni mista Krtiny a Sloup se dvema zrestaurovanymi krizi. V obci funguje TJ Sokol, dalsimi spolky jsou SK, SDH, vcelari atd. Jednou za tyden je v budove obecniho uradu k dispozici knihovna. Povestnou udalosti v Ricmanicich jsou bezesporu hody ktere se konaji na prelomu srpna a zarí. Na konci obce smerem k vesnici Kanice najdeme na kopci hrbitov zrizeny ve 30.letech 20.stoleti. Ricmanice obklopuje nadherna priroda s lesnimi drevinami a loukami protkana turistickymi cestami a cyklostezkami.


(DE): Zwishen den beiden Weltkriegen, wurde das Dorf zum Touristen ziel Brno prominente Urlauber. Nach dem Zweiten Weltkriege viele Menschen haben hier Hutten gebaut. Dahen ist es auch ein typishes Gebaude Ritzmanitz Schwimmbad, der zu Beginn der 30er Jahre gebaut wurde und 70er Jahren wurden wiederaufgebaut.
Im "Ersten Republik", nahe dem heutigen Schwimmbad an Jan Sevcik, einen privaten Pool für wohlhabendere Kunden befindet.
Die Schule im Dorf hat sich seit der Wende des 18. und 19. Jahrhundert existierte. Im Jahr 1904 wurde das Schulgebäude gebaut, diente bis 1980. Jetzt in diesem Gebäude finden wir einen Kindergarten, Gemeindeamt und Fitnessraum TJ.
Die CP.35 Řícmanice in der Herberge, die seine Funktion in der Mitte des 19. Jahrhunderts, obwohl das heutige Gebäude stammt aus dem Anfang des 20. Jahrhunderts. Das Gasthaus besteht aus einem großen kulturellen Leben der Menschen vor Ort, die es haben reichlich, und zu sehen. Shop aus dem frühen 20. Jahrhundert existierte und auf CP.25 heute im Dorf Sie allgemeine Lebensmittelmarkt Gebäude Baujahr 1990 finden. Oberhalb des Dorfes, aber nicht das Land liegt im Arboretum von Nadelbäumen, deren Grundlagen wurden in den Jahren 1928 bis 1939 gelegt. In der Nähe ist auch der alte Pilgerweg von Brünn nach Wallfahrtsorte Taufen und zwei Spalte Krise restauriert. Das Dorf arbeitet TJ, sind andere Vereine CS-, SDH-, Imker, etc. Einmal pro Woche ist eine kommunale Bürogebäude in einer Bibliothek. Berühmte Ereignisse in Řícmanice sind sicherlich ein Fest, um im August und September statt. Am Ende des Dorfes in Richtung des Dorfes auf einem Hügel Kanice finden Friedhof in den 30er Jahren des 20. Jahrhunderts gegründet. Řícmanice von herrlicher Natur mit Wald Bäumen und Wiesen mit Wanderwegen und Radwegen durchzogen, umgeben.
 
 
TB,GC hotel Havlíčkova
N 49° 15.??? E 016° 41.???
Obtížnost 2
Terén 1
 
CZ: Vítejte v hotelu, který nabízí pohodlné ubytování pro putující předměty – GeoCoiny (Geomince) a TravelBugy(Cestující brouky). Hotýlek je vybaven i CWG směnárnou, takže v klidu můžete měnit i svá dřevěná kolečka.
Hotel je situován do ulice Havlíčkova, jedné z rušnějších ulic v Řícmanicích. Je pohodlně dosažitelný pěšky, na kole, motocyklu, i autem. Ulice nabízí některá zajímavá místa, jako budovu bývalého kina, jenž v minulosti v obci provozovala rodina Čadíkova. Součástí bývala i restaurace. Po zrušení kina zde později bývala prodejna starožitností a dokonce úkryt součástek z kradených aut. Naproti kinu je soukromý dům, v němž chvíli také bývala restaurace, s názvem U kola. I ta už je minulostí. Za zmínku stojí také domek, s lavičkou do ulice-místní mu říkali „Na celnici,“ neboť obyvatelům, sedícím na lavičce před ním, neušel nikdo, kdo po ulici prošel. Za malou zmínku stojí, že na ulici bydlí i významní místní umělci v oblasti hudby, jejich jména však nejspíš přespolním kačerům mnoho nepoví. Ulice končí vstupem do lesa, v němž je závěrečné zastavení turistické stezky HVOZD.

GB: Welcome to the TB,GC hotel at Havlíčkova street.
DE: Willkomenn in TB, GC hotel in Havlickova strasse.

CZ: K ODLOVU:
Při odlovu keše není třeba nikam šplhat, nic ničit, rozebírat, ani nikomu lézt do zahrady!
Keš otevírejte až po té, co ji budete mít v ruce.
Vraťte ji po zalogování a příp. výměně PŘESNĚ TAM A TAK, jak jste ji nalezli.
Vkládejte pokud možno pouze CWG, TB a GC.
POZOR NA MUDLY!! Bezpečnější je nalézt krabičku po setmění, ve dne to chce zvýšenou opatrnost.

GB: CACHE

When you find a cache do not need to climb anywhere, nothing to destroy, disassemble, or anyone climb into the private garden.
Cache open until after the you will have it in hand.
Replace it after logging in and resp. exchange THERE SO EXACTLY as you found it
Load preferably only CWG, TB and GC.
WARNING Muggles! It is safer to find a pack after dark, day and wants to be very careful.

DE: CACHE

Wenn du eine cache findest, du musst nicht niergens zerstort, aufstieg in den Garten. Cache offnen nachdem, wenn Sie in der hand halten weden. Geben Sie nachdem loggen zuruck ein, und Austausch genau dort, wo Sie es gefunden. Legen Sie vorzugsweise nur CWG, TB, und GC. WARNUNG Muggel! Es ist sichere, eine Packung nach Einbruch der Dunkelheit, Tag finden und vill sehr vorsichitig sien